8. SıNıF İNGILIZCE

8. Sınıf İngilizce In the Kitchen Konu Anlatımı

In the Kitchen konusunun dört temel kavramını açıklamalar, örnekler ve çözümlü testlerle öğren.

• Sınıf8. Sınıf
  • Dersİngilizce
  • Anlatım4 bölüm
  • Okuma5 dk
  • Son kontrol30.08.2026
Yayın bilgisi ve editör

ÖNCE ŞUNU NETLEŞTİRELİM

8. Sınıf İngilizce In the Kitchen Konu Anlatımı nasıl daha sağlam öğrenilir?

8. sınıf İngilizce dersindeki In the Kitchen konusu, bilgiyi yalnız ezberlemek yerine kavram, açıklama ve örnek arasında bağ kurmayı gerektirir. Bu ders metni dört temel kazanımı sade bir sırayla ele alır. Her bölümde önce kavramın sınırı açıklanır, ardından günlük yaşamdan ya da uygun bir metinden örnek verilir. Metin düz yapıda hazırlandığı için Web Speech ile sesli okunabilir. Çalışırken örneği kendi cümlenle yeniden ifade etmek ve bölüm sonrasında kısa bir karşılaştırma yapmak kalıcı öğrenmeyi destekler.

BU DERSİN KAZANIMLARI

Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?

• Recipe ingredient kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T03-01
  • Cooking method kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T03-02
  • Process sequence kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T03-03
  • Quantity expression kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T03-04

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR

8. Sınıf İngilizce In the Kitchen Konu Anlatımı için kısa yol

Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.

8. Sınıf İngilizce In the Kitchen Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?

Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.

8. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?

Bu anlatım 8. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.

8. Sınıf İngilizce In the Kitchen Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?

3 açıklamalı konu testi bulunur. İlk testten sonra yanlışın bağlı olduğu ders bölümünü tekrar edip sonraki testle öğrenmeni doğrula.

8. Sınıf İngilizce In the Kitchen Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?

Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.

AYRINTILI ANLATIM

1. Kazanım: Recipe ingredient

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce In the Kitchen konusu içinde Recipe ingredient temel bir odaktır. Flour, oil, eggs ve spices gibi bir yemeğin hazırlanmasında kullanılan malzemeyi adlandıran sözcüktür. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. We need two eggs and a cup of flour. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

2. Kazanım: Cooking method

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce In the Kitchen konusu içinde Cooking method temel bir odaktır. Boil, bake, fry, grill ve steam gibi yiyeceğe ısı uygulama biçimini belirten fiildir. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. Bake the vegetables for twenty minutes. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

3. Kazanım: Process sequence

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce In the Kitchen konusu içinde Process sequence temel bir odaktır. Tarif aşamalarını first, then, after that ve finally ile doğru sırada anlatmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. First chop the onions; then add them to the pan. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

4. Kazanım: Quantity expression

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce In the Kitchen konusu içinde Quantity expression temel bir odaktır. Malzeme miktarını a spoonful of, a cup of, some veya a little gibi ifadelerle belirtmedir. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. Add a little salt and two spoonfuls of yoghurt. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

SIK SORULANLAR

8. Sınıf İngilizce In the Kitchen Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar

018. sınıf İngilizce In the Kitchen konusunda Recipe ingredient ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki In the Kitchen bağlamında Flour, oil, eggs ve spices gibi bir yemeğin hazırlanmasında kullanılan malzemeyi adlandıran sözcüktür. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: We need two eggs and a cup of flour.

028. sınıf İngilizce In the Kitchen konusunda Cooking method ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki In the Kitchen bağlamında Boil, bake, fry, grill ve steam gibi yiyeceğe ısı uygulama biçimini belirten fiildir. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: Bake the vegetables for twenty minutes.

038. sınıf İngilizce In the Kitchen konusunda Process sequence ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki In the Kitchen bağlamında Tarif aşamalarını first, then, after that ve finally ile doğru sırada anlatmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: First chop the onions; then add them to the pan.

048. sınıf İngilizce In the Kitchen konusunda Quantity expression ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki In the Kitchen bağlamında Malzeme miktarını a spoonful of, a cup of, some veya a little gibi ifadelerle belirtmedir. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: Add a little salt and two spoonfuls of yoghurt.

058. sınıf İngilizce In the Kitchen konusu en etkili nasıl tekrar edilir?

8. sınıf İngilizce dersindeki In the Kitchen için dört kavramı bir tabloya yaz; her kavramın tanımını, ayırt edici ölçütünü ve kendi oluşturduğun yeni örneği karşılaştır. Ardından iki testi çözerek yanlış geri bildirimlerini yeniden oku.

BİLGİYİ UYGULA

Alıştırma alanı

Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.

Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.

KAYNAK NOTU

Başvuru noktaları

Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.

1. İngilizce Dersi Öğretim Programı (2-8. Sınıflar)

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  2. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Öğretim Programları Kataloğu

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç

KURUMSAL EDİTÖR

Eğitir Editörlüğü

İçerik sahibi ve yayımlayan

İçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.

Editörlük politikamızı incele

DERS SONU BİÇİMLENDİRİCİ DEĞERLENDİRME

Ne öğrendiğini hemen doğrula.

Bu çalışma yalnız puan vermez. Her yanlışında seçtiğin yolun neden işlemediğini, doğru düşünme adımını ve yeniden okuyacağın gerçek ders bölümünü gösterir; ardından benzer soruyla öğrenmeni yeniden doğrular.