8. SıNıF İNGILIZCE

8. Sınıf İngilizce On the Phone and the Internet Konu Anlatımı

On the Phone and the Internet konusunun dört temel kavramını açıklamalar, örnekler ve çözümlü testlerle öğren.

• Sınıf8. Sınıf
  • Dersİngilizce
  • Anlatım4 bölüm
  • Okuma5 dk
  • Son kontrol30.08.2026
Yayın bilgisi ve editör

ÖNCE ŞUNU NETLEŞTİRELİM

8. Sınıf İngilizce On the Phone and the Internet Konu Anlatımı nasıl daha sağlam öğrenilir?

8. sınıf İngilizce dersindeki On the Phone and the Internet konusu, bilgiyi yalnız ezberlemek yerine kavram, açıklama ve örnek arasında bağ kurmayı gerektirir. Bu ders metni dört temel kazanımı sade bir sırayla ele alır. Her bölümde önce kavramın sınırı açıklanır, ardından günlük yaşamdan ya da uygun bir metinden örnek verilir. Metin düz yapıda hazırlandığı için Web Speech ile sesli okunabilir. Çalışırken örneği kendi cümlenle yeniden ifade etmek ve bölüm sonrasında kısa bir karşılaştırma yapmak kalıcı öğrenmeyi destekler.

BU DERSİN KAZANIMLARI

Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?

• Telephone opening kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T04-01
  • Leaving a message kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T04-02
  • Internet safety kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T04-03
  • Purpose of communication kavramını açıklarKI-GRADE-8-SINIF-INGILIZCE-T04-04

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR

8. Sınıf İngilizce On the Phone and the Internet Konu Anlatımı için kısa yol

Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.

8. Sınıf İngilizce On the Phone and the Internet Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?

Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.

8. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?

Bu anlatım 8. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.

8. Sınıf İngilizce On the Phone and the Internet Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?

3 açıklamalı konu testi bulunur. İlk testten sonra yanlışın bağlı olduğu ders bölümünü tekrar edip sonraki testle öğrenmeni doğrula.

8. Sınıf İngilizce On the Phone and the Internet Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?

Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.

AYRINTILI ANLATIM

1. Kazanım: Telephone opening

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusu içinde Telephone opening temel bir odaktır. Arama sırasında kendini tanıtma ve konuşulmak istenen kişiyi isteme kalıbıdır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. Hello, this is Ece speaking. May I talk to Deniz? Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

2. Kazanım: Leaving a message

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusu içinde Leaving a message temel bir odaktır. Ulaşılamayan kişiye iletilmek üzere ad, konu ve geri dönüş bilgisini kısa biçimde bırakmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. Could you tell him to call me after six? Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

3. Kazanım: Internet safety

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusu içinde Internet safety temel bir odaktır. Kişisel bilgi, parola ve şüpheli bağlantılar konusunda güvenli çevrim içi davranışı İngilizce anlatmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. You should never share your password with strangers. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

4. Kazanım: Purpose of communication

DERİN AÇIKLAMA

8. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusu içinde Purpose of communication temel bir odaktır. İnternet veya telefon kullanım amacını to research, to chat veya to book gibi ifadelerle açıklamadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. I use the website to check the bus timetable. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

SIK SORULANLAR

8. Sınıf İngilizce On the Phone and the Internet Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar

018. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusunda Telephone opening ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki On the Phone and the Internet bağlamında Arama sırasında kendini tanıtma ve konuşulmak istenen kişiyi isteme kalıbıdır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: Hello, this is Ece speaking. May I talk to Deniz?

028. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusunda Leaving a message ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki On the Phone and the Internet bağlamında Ulaşılamayan kişiye iletilmek üzere ad, konu ve geri dönüş bilgisini kısa biçimde bırakmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: Could you tell him to call me after six?

038. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusunda Internet safety ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki On the Phone and the Internet bağlamında Kişisel bilgi, parola ve şüpheli bağlantılar konusunda güvenli çevrim içi davranışı İngilizce anlatmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: You should never share your password with strangers.

048. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusunda Purpose of communication ne anlama gelir?

8. sınıf İngilizce dersindeki On the Phone and the Internet bağlamında İnternet veya telefon kullanım amacını to research, to chat veya to book gibi ifadelerle açıklamadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: I use the website to check the bus timetable.

058. sınıf İngilizce On the Phone and the Internet konusu en etkili nasıl tekrar edilir?

8. sınıf İngilizce dersindeki On the Phone and the Internet için dört kavramı bir tabloya yaz; her kavramın tanımını, ayırt edici ölçütünü ve kendi oluşturduğun yeni örneği karşılaştır. Ardından iki testi çözerek yanlış geri bildirimlerini yeniden oku.

BİLGİYİ UYGULA

Alıştırma alanı

Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.

Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.

KAYNAK NOTU

Başvuru noktaları

Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.

1. İngilizce Dersi Öğretim Programı (2-8. Sınıflar)

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  2. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Öğretim Programları Kataloğu

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç

KURUMSAL EDİTÖR

Eğitir Editörlüğü

İçerik sahibi ve yayımlayan

İçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.

Editörlük politikamızı incele

DERS SONU BİÇİMLENDİRİCİ DEĞERLENDİRME

Ne öğrendiğini hemen doğrula.

Bu çalışma yalnız puan vermez. Her yanlışında seçtiğin yolun neden işlemediğini, doğru düşünme adımını ve yeniden okuyacağın gerçek ders bölümünü gösterir; ardından benzer soruyla öğrenmeni yeniden doğrular.