KEŞFEDEREK ÖĞRENİYORUMOku, keşfet, dene.

2. SıNıF HAYAT BILGISI

Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma

2. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu için yaşa uygun, sesli okunabilir açıklamalar ve günlük yaşam uygulamaları.

Bir kart oku, örneğe bak, sonra yeni karta geç. Acelemiz yok.

Ders ve yayın bilgileri
  • Sınıf2. Sınıf
  • DersHayat Bilgisi
  • Anlatım4 bölüm
  • OkumaKendi hızında
  • Son kontrol30.08.2026
Yayın bilgisi ve editör
Dinleyerek ilerleSesli anlatım · Sen başlatırsın

BİRLİKTE BAŞLAYALIM

Bugün neye bakacağız?

2. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu, öğrencinin bilgiyi yalnız ezberlemesini değil, günlük bir durumda kullanmasını amaçlar. aile ve toplum içinde saygılı, adil ve yardımsever olma Bu anlatımda kısa ve açık cümleler kullanılır; kavramlar somut örneklerle ilişkilendirilir. Öğrenci önce doğru örneği fark eder, sonra kendi seçimini gerekçelendirir ve öğrendiğini yeni bir duruma aktarır. Metin, tarayıcının Türkçe ve İngilizce Web Speech sesleriyle kesintisiz okunabilecek sade düz yazı biçimindedir.

BU DERSİN KAZANIMLARI

Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?

• Aile İletişimiKI-GRADE-2-SINIF-HAYAT-BILGISI-K04-01
  • Görev PaylaşımıKI-GRADE-2-SINIF-HAYAT-BILGISI-K04-02
  • Görgü KuralıKI-GRADE-2-SINIF-HAYAT-BILGISI-K04-03
  • YardımlaşmaKI-GRADE-2-SINIF-HAYAT-BILGISI-K04-04

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma Konu Anlatımı için kısa yol

Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?

Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.

2. Sınıf Hayat Bilgisi konuları arasında bu ders nerede?

Bu anlatım 2. Sınıf Hayat Bilgisi öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?

Bu konuya doğrudan bağlı bir test henüz kalite eşiğini geçmedi. Şimdilik anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamla; doğrulanmış test yayımlandığında bu sayfada görünecek.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?

Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.

KÜÇÜK BİR ADIM

Aile İletişimi

Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.

BİRLİKTE ANLAYALIM

Aile İletişimi bölümünde temel uygulama şudur: Aile bireyini dinler ve ihtiyacını uygun dille söyler. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ve toplum içinde saygılı, adil ve yardımsever olma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

KÜÇÜK BİR ADIM

Görev Paylaşımı

Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.

BİRLİKTE ANLAYALIM

Görev Paylaşımı bölümünde temel uygulama şudur: Ev işlerinde yaşına uygun sorumluluk üstlenir. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ve toplum içinde saygılı, adil ve yardımsever olma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

KÜÇÜK BİR ADIM

Görgü Kuralı

BİRLİKTE ANLAYALIM

Görgü Kuralı bölümünde temel uygulama şudur: Ortak alanda sıraya, söze ve kişisel alana dikkat eder. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ve toplum içinde saygılı, adil ve yardımsever olma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

KÜÇÜK BİR ADIM

Yardımlaşma

BİRLİKTE ANLAYALIM

Yardımlaşma bölümünde temel uygulama şudur: İhtiyaç sahibine güvenli ve uygun yolla destek olur. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ve toplum içinde saygılı, adil ve yardımsever olma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

SIK SORULANLAR

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar

012. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu içinde “Aile İletişimi” neden önemlidir?

2. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu için beklenen doğru uygulama “Aile bireyini dinler ve ihtiyacını uygun dille söyler” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

022. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu içinde “Görev Paylaşımı” neden önemlidir?

2. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu için beklenen doğru uygulama “Ev işlerinde yaşına uygun sorumluluk üstlenir” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

032. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu içinde “Görgü Kuralı” neden önemlidir?

2. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu için beklenen doğru uygulama “Ortak alanda sıraya, söze ve kişisel alana dikkat eder” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

042. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu içinde “Yardımlaşma” neden önemlidir?

2. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu için beklenen doğru uygulama “İhtiyaç sahibine güvenli ve uygun yolla destek olur” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

052. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu en kolay nasıl tekrar edilir?

2. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Ailem, Nezaket ve Yardımlaşma konusu tekrar edilirken dört bölüm sırayla sesli okunur, her bölüm için bir günlük yaşam örneği söylenir ve ardından iki kısa test çözülür. Yanlış seçenek geri bildirimi okunarak hata nedeni düzeltilir.

BİLGİYİ UYGULA

Alıştırma alanı

Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.

Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.

KAYNAK NOTU

Başvuru noktaları

Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.

1. Hayat Bilgisi Dersi 2. Sınıf Öğretim Programı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  2. Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç

KURUMSAL EDİTÖR

Eğitir Editörlüğü

İçerik sahibi ve yayımlayan

İçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.

Editörlük politikamızı incele

DOĞRULANMIŞ KONU TESTİ

Bu konuya bağlı test henüz yayıma hazır değil.

Kalite ve açıklamalı geri bildirim kontrollerini geçmeyen bir testi bağlantı olarak göstermiyoruz. Bu sırada anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.