MERAK EDİYORUMSor, düşün, keşfet.

3. SıNıF HAYAT BILGISI

Aile, Toplum ve Meslekler

3. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu için yaşa uygun, sesli okunabilir açıklamalar ve günlük yaşam uygulamaları.

Her örnekte “Neden böyle?” diye düşün. Kendi cümlenle anlatmayı dene.

Ders ve yayın bilgileri
  • Sınıf3. Sınıf
  • DersHayat Bilgisi
  • Anlatım4 bölüm
  • Okuma4 dk
  • Son kontrol30.08.2026
Yayın bilgisi ve editör
Dinleyerek ilerleSesli anlatım · Sen başlatırsın

BİRLİKTE BAŞLAYALIM

Bugün neye bakacağız?

3. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu, öğrencinin bilgiyi yalnız ezberlemesini değil, günlük bir durumda kullanmasını amaçlar. aile ile toplum ilişkisini ve mesleklerin ortak yaşama katkısını yorumlama Bu anlatımda kısa ve açık cümleler kullanılır; kavramlar somut örneklerle ilişkilendirilir. Öğrenci önce doğru örneği fark eder, sonra kendi seçimini gerekçelendirir ve öğrendiğini yeni bir duruma aktarır. Metin, tarayıcının Türkçe ve İngilizce Web Speech sesleriyle kesintisiz okunabilecek sade düz yazı biçimindedir.

BU DERSİN KAZANIMLARI

Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?

• Aile ve ToplumKI-GRADE-3-SINIF-HAYAT-BILGISI-K05-01
  • Toplumsal DayanışmaKI-GRADE-3-SINIF-HAYAT-BILGISI-K05-02
  • Mesleğin KatkısıKI-GRADE-3-SINIF-HAYAT-BILGISI-K05-03
  • Mesleğe SaygıKI-GRADE-3-SINIF-HAYAT-BILGISI-K05-04

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR

3. Sınıf Hayat Bilgisi Aile, Toplum ve Meslekler Konu Anlatımı için kısa yol

Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Aile, Toplum ve Meslekler Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?

Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.

3. Sınıf Hayat Bilgisi konuları arasında bu ders nerede?

Bu anlatım 3. Sınıf Hayat Bilgisi öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Aile, Toplum ve Meslekler Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?

Bu konuya doğrudan bağlı bir test henüz kalite eşiğini geçmedi. Şimdilik anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamla; doğrulanmış test yayımlandığında bu sayfada görünecek.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Aile, Toplum ve Meslekler Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?

Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.

KEŞİF KARTI

Aile ve Toplum

Çözerken kullandığın yolu düşün. Yanlış yaptığında açıklamaya bakıp yeniden dene.

BİRLİKTE ANLAYALIM

Aile ve Toplum bölümünde temel uygulama şudur: Ailede öğrenilen değerin topluma katkısını açıklar. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ile toplum ilişkisini ve mesleklerin ortak yaşama katkısını yorumlama ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

KEŞİF KARTI

Toplumsal Dayanışma

Çözerken kullandığın yolu düşün. Yanlış yaptığında açıklamaya bakıp yeniden dene.

BİRLİKTE ANLAYALIM

Toplumsal Dayanışma bölümünde temel uygulama şudur: İhtiyaç sahibine uygun destek için iş birliği yapar. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ile toplum ilişkisini ve mesleklerin ortak yaşama katkısını yorumlama ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

KEŞİF KARTI

Mesleğin Katkısı

BİRLİKTE ANLAYALIM

Mesleğin Katkısı bölümünde temel uygulama şudur: Bir mesleğin karşıladığı toplumsal ihtiyacı belirtir. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ile toplum ilişkisini ve mesleklerin ortak yaşama katkısını yorumlama ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

KEŞİF KARTI

Mesleğe Saygı

BİRLİKTE ANLAYALIM

Mesleğe Saygı bölümünde temel uygulama şudur: Her yararlı mesleğin emeğine saygı gösterir. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin aile ile toplum ilişkisini ve mesleklerin ortak yaşama katkısını yorumlama ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.

SIK SORULANLAR

3. Sınıf Hayat Bilgisi Aile, Toplum ve Meslekler Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar

013. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu içinde “Aile ve Toplum” neden önemlidir?

3. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu için beklenen doğru uygulama “Ailede öğrenilen değerin topluma katkısını açıklar” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

023. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu içinde “Toplumsal Dayanışma” neden önemlidir?

3. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu için beklenen doğru uygulama “İhtiyaç sahibine uygun destek için iş birliği yapar” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

033. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu içinde “Mesleğin Katkısı” neden önemlidir?

3. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu için beklenen doğru uygulama “Bir mesleğin karşıladığı toplumsal ihtiyacı belirtir” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

043. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu içinde “Mesleğe Saygı” neden önemlidir?

3. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu için beklenen doğru uygulama “Her yararlı mesleğin emeğine saygı gösterir” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.

053. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu en kolay nasıl tekrar edilir?

3. sınıf Hayat Bilgisi dersindeki Aile, Toplum ve Meslekler konusu tekrar edilirken dört bölüm sırayla sesli okunur, her bölüm için bir günlük yaşam örneği söylenir ve ardından iki kısa test çözülür. Yanlış seçenek geri bildirimi okunarak hata nedeni düzeltilir.

BİLGİYİ UYGULA

Alıştırma alanı

Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.

Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.

KAYNAK NOTU

Başvuru noktaları

Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.

1. Hayat Bilgisi Dersi 3. Sınıf Öğretim Programı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  2. Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç

KURUMSAL EDİTÖR

Eğitir Editörlüğü

İçerik sahibi ve yayımlayan

İçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.

Editörlük politikamızı incele

DOĞRULANMIŞ KONU TESTİ

Bu konuya bağlı test henüz yayıma hazır değil.

Kalite ve açıklamalı geri bildirim kontrollerini geçmeyen bir testi bağlantı olarak göstermiyoruz. Bu sırada anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.