KEŞFEDEREK ÖĞRENİYORUMOku, keşfet, dene.

2. SıNıF İNGILIZCE

Sınıf Eşyaları, Yönergeler ve Renkler

Classroom Life içinde kısa kartlar ve küçük adımlarla çalış. Her iki bölümden sonra üç seçenekli sorularla okuduğunu kontrol et.

Bir kart oku, örneğe bak, sonra yeni karta geç. Acelemiz yok.

Ders ve yayın bilgileri
  • Sınıf2. Sınıf
  • Dersİngilizce
  • Anlatım6 bölüm
  • OkumaKendi hızında
  • Son kontrol31.08.2026
Yayın bilgisi ve editör
Dinleyerek ilerleSesli anlatım · Sen başlatırsın

BİRLİKTE BAŞLAYALIM

Bugün neye bakacağız?

Sınıfta kullandığın eşyaları düşün. Bu derste bazı İngilizce adlarını, kısa yönergeleri ve renkleri küçük kartlarla çalışacağız. Her iki bölümden sonra durup ilgili testi çözebilirsin. Önce kısa metni oku. Bilmediğin yerde yardım iste. Yalnız yazılı alıştırma yapıyoruz; hareketini veya konuşmanı otomatik olarak ölçmüyoruz.

BU DERSİN KAZANIMLARI

Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?

• Temel okul araçlarının adlarını tanırKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-CLASSROOM-01
  • Sınıftaki mobilya ve bölümleri ayırırKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-CLASSROOM-02
  • Kısa sınıf yönergesinin anlamını bulurKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-CLASSROOM-03
  • Yazılı renk adını verilen renkle ilişkilendirirKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-CLASSROOM-04
  • Eşya ile renk bilgisini birlikte okurKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-CLASSROOM-05
  • Kısa istek ve sınıf konuşmasında uygun karşılığı bulurKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-CLASSROOM-06

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR

2. Sınıf İngilizce: Sınıf Eşyaları, Yönergeler ve Renkler için kısa yol

Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.

2. Sınıf İngilizce: Sınıf Eşyaları, Yönergeler ve Renkler nedir ve nasıl öğrenilir?

Bu rehber konuyu 6 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.

2. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?

Bu anlatım 2. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.

2. Sınıf İngilizce: Sınıf Eşyaları, Yönergeler ve Renkler testi nasıl çözülür?

3 açıklamalı konu testi bulunur. İlk testten sonra yanlışın bağlı olduğu ders bölümünü tekrar edip sonraki testle öğrenmeni doğrula.

2. Sınıf İngilizce: Sınıf Eşyaları, Yönergeler ve Renkler sesli dinlenebilir mi?

Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.

KÜÇÜK BİR ADIM

Kitap, kalem ve küçük araçlar

Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.

BİRLİKTE ANLAYALIM

Book kitap, notebook defter, pencil kurşun kalem demektir. Eraser silgidir; rubber sözcüğü de silgi için kullanılabilir. Pencil case kalem kutusunu, sharpener kalemtıraşı anlatır. Önce az sayıda sözcükle çalış, sonra yenisini ekle. A pencil. yazan kart kurşun kalemi adlandırır. A pencil case. ise kalemin konabildiği kutuyu adlandırır. İkisinde pencil var diye aynı eşyayı seçme. Sözcük grubunun tamamını oku. Kendi kitabının yanına book yazan küçük bir kâğıt koyarak eşyanın adını hatırlayabilirsin.

KÜÇÜK BİR ADIM

Sınıfın içindeki yer ve mobilyalar

Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.

BİRLİKTE ANLAYALIM

Chair sandalye, desk öğrenci sırası, table masa demektir. Door kapı, window pencere, board tahta, bookcase kitaplıktır. Clock saat demektir. Bir eşyayı adlandırırken bütün sözcüğe bak. A chair. kartını okuyunca sandalyeyi düşün. A desk. yazıyorsa öğrenci sırasını düşün. Bu iki eşyayı birlikte kullanabilirsin ama adları aynı değildir. Soruda kapı açık diye yazsa da pencereyi seçme. Ne durumda olduğuna bakmadan önce hangi eşyanın söylendiğini bul. İstersen sınıfını çizip bildiğin iki adı yanına yaz.

KÜÇÜK BİR ADIM

Kısa yönergenin istediğini bul

BİRLİKTE ANLAYALIM

Open your book. kitabını açmanı ister. Close your book. kitabını kapatmanı ister. Stand up. ayağa kalk, Sit down. otur demektir. Listen. dinlemeyi, Repeat. yeniden söylemeyi ister. Open the door, please. sözünde istenen kapıyı açmaktır. Please isteği nazikçe söyler; kapının adı değildir. Önce ne yapılacağını, sonra hangi eşyanın söylendiğini fark et. Yalnız open sözcüğüne bakıp pencereyi seçme; devamında book veya door yazabilir. Testte hareketini değil, yazılı isteğin anlamını seçiyoruz.

KÜÇÜK BİR ADIM

Renk adlarını küçük gruplarla öğren

BİRLİKTE ANLAYALIM

Red kırmızı, blue mavi, yellow sarı, green yeşil demektir. White beyaz, black siyah, pink pembe, purple mor, brown kahverengi, orange turuncudur. Hepsini bir anda öğrenmek zorunda değilsin. Önce iki rengi ayır, sonra yenilerini ekle. It is blue. yazısı “O mavidir.” der. Bir renk sorusunda eşyanın adını değil rengini seç. Her kalem aynı renk değildir. Bu nedenle “Kalemler hep kırmızı olur.” diye düşünme. Kartta hangi renk yazıyorsa onu kullan. Bilemediğin renk adını küçük listeden yeniden bul.

KÜÇÜK BİR ADIM

Eşya ile rengi birlikte oku

BİRLİKTE ANLAYALIM

A green notebook. yeşil bir defteri anlatır. A blue book. mavi bir kitabı anlatır. Önce eşyanın adını bul, sonra rengini bul. Defter ile kitap da mavi ile yeşil de değişebilir; iki bilgiyi birlikte koru. What colour is the book? “Kitap ne renk?” diye sorar. Mavi kitap için Blue. dersin. What colour is the chair? “Sandalye ne renk?” diye sorar. Yeşil sandalye için Green. dersin. Bu sorularda eşyanın adını değil, rengini söyle. İki etiketin olsun: Red pencil. ve Yellow pencil case. İlkinde kırmızı kalem, ikincisinde sarı kalem kutusu var. Yalnız pencil sözcüğünü görmek yetmez. Soruda kalem kutusu isteniyorsa iki sözcüğü birlikte oku. Sonra rengini kontrol et. Bu yöntem yakın seçenekleri ayırmana yardım eder.

KÜÇÜK BİR ADIM

İstekleri ve kısa karşılıkları anla

BİRLİKTE ANLAYALIM

Can you pass the blue crayon, please? mavi pastel boyayı uzatmanı isteyen nazik bir sözdür. Here you are. “Buyur.” diyerek bir şeyi verirken kullanılabilir. Thanks. teşekkür eder. Can I come in? içeri girmek için izin ister. Yes, you can. bu isteğe izin verir. Are you ready? hazır olup olmadığını sorar. Not yet. “Henüz değil.” diye karşılık verir. Kısa konuşmada önce kimin ne istediğini bul. İki yönerge sıra numarasıyla verilmişse sırayı da izle. Önce Open your book., sonra Sit down. yazıyorsa önce kitap açma, sonra oturma isteği var. Bu sözleri uzun kurallara ayırmana gerek yok. Yanlışında kısa konuşmayı tekrar okuyup anlamını düşün.

SIK SORULANLAR

2. Sınıf İngilizce: Sınıf Eşyaları, Yönergeler ve Renkler hakkında kısa yanıtlar

01Pencil ve pencil case neden farklı?

Pencil kurşun kalemdir. Pencil case kalem kutusudur. İkinci sözcük anlamı değiştirir; ikisini birlikte oku.

02Silgi için iki İngilizce sözcük mü var?

Evet. Eraser ve rubber silgi anlamında kullanılabilir. Bu çalışmada ikisini de silgi olarak tanıyoruz.

03Please bir eşyanın adı mı?

Hayır. Please bir isteği nazikçe söylemeye yardım eder. Eşyanın adı cümlenin başka bölümündedir.

04Bir kitabın rengini nasıl bulurum?

Verilen karttaki renk sözcüğüne bak. Her kitap aynı renk olmadığı için gerçek hayattan tahmin etme.

05Yönerge sorusunda yaptığım hareket görülüyor mu?

Hayır. Burada yalnız kısa yazılı yönergenin anlamını seçiyorsun. Kamera veya hareket değerlendirmesi yok.

BİLGİYİ UYGULA

Alıştırma alanı

Şimdi öğrendiğini dene

Kısa testi çöz; her seçenekteki açıklamayla doğru yöntemi pekiştir.

Teste başla

KAYNAK NOTU

Başvuru noktaları

Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.

1. MEB 2. Sınıf İngilizce — Classroom Life tema kapsamı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  2. MEB 2. sınıf İngilizce altı temalı katalog

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  3. TTKB İngilizce programlarında kademeli güncelleme duyurusu

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

Kaynağı aç

KURUMSAL EDİTÖR

Eğitir Editörlüğü

İçerik sahibi ve yayımlayan

İçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.

Editörlük politikamızı incele

ŞİMDİ SEN DENE

Bir soruyu birlikte deneyelim mi?

Hazırsan bir çalışma seç. Takıldığın soruda açıklamaya bak; istersen bu dersin ilgili bölümüne dönüp yeniden dene.