Kartlar hazırlanıyor.
Kendi hızında ilerle. İstediğin bölüme yeniden dönebilirsin.
BİRLİKTE BAŞLAYALIM
Bugün neye bakacağız?
Okulda kısa İngilizce sözlerle tanışalım. Bir seferde iki küçük bölüm çalışabilirsin. Kartları oku; sonra kendine “Bu kişi ne söylüyor?” diye sor. Açıklamaya bakmadan önce düşün. Bu çalışma yazılı kartları anlamak içindir. Ses kaydı dinlediğin veya konuşman ölçüldüğü anlamına gelmez. Bilmediğin sözcükte bir büyüğünden yardım isteyebilirsin.
BU DERSİN KAZANIMLARI
Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?
- Selamlaşma ile vedalaşmayı kısa durumdan ayırırKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-SCHOOL-01
- Ad sorma ve kendini tanıtma kartlarını anlarKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-SCHOOL-02
- Okuldaki kişi sözcüklerini tanırKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-SCHOOL-03
- Okuldaki yer adlarını kısa ipucuyla bulurKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-SCHOOL-04
- Verilen gün çizelgesini basit gün adlarıyla okurKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-SCHOOL-05
- Kısa okul konuşmasında nazik ifadeyi duruma bağlarKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-SCHOOL-06
ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR
2. Sınıf İngilizce: Okulda Selamlaşma, Kişiler ve Günler için kısa yol
Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.
2. Sınıf İngilizce: Okulda Selamlaşma, Kişiler ve Günler nedir ve nasıl öğrenilir?
Bu rehber konuyu 6 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.
2. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?
Bu anlatım 2. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.
2. Sınıf İngilizce: Okulda Selamlaşma, Kişiler ve Günler testi nasıl çözülür?
3 açıklamalı konu testi bulunur. İlk testten sonra yanlışın bağlı olduğu ders bölümünü tekrar edip sonraki testle öğrenmeni doğrula.
2. Sınıf İngilizce: Okulda Selamlaşma, Kişiler ve Günler sesli dinlenebilir mi?
Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.
KÜÇÜK BİR ADIM
Selam ver, vedalaşmayı ayır
Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.
BİRLİKTE ANLAYALIM
Okula geldin. Hello veya Hi diyerek selam verebilirsin. Sabah karşılaşınca Good morning sözü de kullanılır. Ayrılırken Goodbye ya da Bye dersin. Başlarken ve ayrılırken aynı şeyi söylemiyoruz. Bir örnek düşün: Ece kapıdan içeri giriyor ve arkadaşına Hello diyor. Ece selam verdi. Eve giderken Bye derse vedalaşmış olur. Önce durumu, sonra sözü oku. Hello yazan kartı görünce kişinin adını bildiğini sanma; henüz adını söylemedi.
KÜÇÜK BİR ADIM
Adını söyle, soruyu fark et
Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.
BİRLİKTE ANLAYALIM
What is your name? birinin adını sorar. My name is Ada. sözü “Benim adım Ada.” demektir. I am Ada. diyerek de kendini tanıtabilirsin. Bu kısa sözleri bir bütün olarak tanı. İki kart düşün: My name is Can. ve I am Elif. İlk kartı Can, ikinci kartı Elif söylemiş. Ad sorusuna bir yer adı değil, kişinin adı gerekir. Kendi adınla küçük bir tanıtma kartı hazırlayabilirsin. Kartını kimseyle paylaşmak zorunda değilsin.
KÜÇÜK BİR ADIM
Okuldaki kişileri tanı
BİRLİKTE ANLAYALIM
Teacher öğretmen, pupil öğrenci, friend arkadaş demektir. Bu sözcükler okulda kimden söz edildiğini anlamana yardım eder. Teacher sözcüğü bir oda adı değildir. Bir öğretmenden söz eder. Who is he? “O kim?” diye sorar. He is a teacher. diyerek onun öğretmen olduğunu söyleyebilirsin. She is a teacher. kartı da bir öğretmeni anlatır. He is a pupil. kartı bir öğrenciyi anlatır. This is my friend. sözü arkadaşını tanıtır. Bir kişi aynı zamanda birinin arkadaşı olabilir. Soruda verilen sözcüğün anlamına bak; kişiye kartta yazmayan bir özellik ekleme.
KÜÇÜK BİR ADIM
Okuldaki yerleri bul
BİRLİKTE ANLAYALIM
Classroom sınıf, library kütüphane, garden bahçe, playground oyun alanı demektir. Sports hall spor salonunu anlatır. Bu adlar kişi değil, yer bildirir. Bir teacher sınıfta bulunabilir; ama teacher ile classroom aynı anlamda değildir. In the library. yazan kart “Kütüphanede.” der. In the garden. kartı bahçeyi gösterir. Her bahçede kitap okunabilir; bu yüzden yalnız ne yapıldığını tahmin ederek cevap verme. Yer adı yazılmışsa önce o adı bul. Sorulan yeri o bilgiyle seç.
KÜÇÜK BİR ADIM
Gün kartlarını sırayla oku
BİRLİKTE ANLAYALIM
Günler için küçük bir sıra kuralım: Monday pazartesi, Tuesday salı, Wednesday çarşamba, Thursday perşembe, Friday cuma, Saturday cumartesi, Sunday pazardır. Başlangıçta yanına Türkçe karşılıklarını yazabilirsin. Today is Tuesday. sözü bugünün salı olduğunu anlatır. What day is it today? bugünün gününü sorar. Bir çizelgede Library — Friday yazıyorsa kütüphane günü cumadır. Gerçek haftanın gününü tahmin etme; kartta verilen güne bak. Sırada zorlanırsan bütün listeyi yeniden izleyebilirsin.
KÜÇÜK BİR ADIM
Kısa konuşmada nazik karşılık bul
BİRLİKTE ANLAYALIM
Thank you! teşekkür eder. Sorry! özür diler. Nice to meet you! tanıştığına sevindiğini anlatır. Bu sözleri hangi durumda kullanıldıklarıyla birlikte düşün. Bir arkadaşın yardım ettiyse teşekkür sözü uygun olur. How are you? “Nasılsın?” diye sorar. I am fine, thanks. buna kısa bir karşılıktır; bir ad söylemez. Kendini tanıtmak başka, nasıl olduğunu söylemek başkadır. Son testten sonra yanlış yaptığın soruda önce ne sorulduğunu göster. Ardından uygun sözü yeniden oku. Tek doğru harfi ezberleme.
SIK SORULANLAR
2. Sınıf İngilizce: Okulda Selamlaşma, Kişiler ve Günler hakkında kısa yanıtlar
01Hello ve Bye aynı şey mi?
Hayır. Hello selamlaşmada, Bye ayrılırken kullanılır. Önce kişinin geldiğini mi ayrıldığını mı düşün.
02Adımı hangi sözle söyleyebilirim?
My name is sözüne adını ekleyebilirsin. I am sözüyle başlayan kısa tanıtma kartı da kullanabilirsin.
03Teacher bir yerin adı mı?
Teacher öğretmen demektir; bir kişiyi anlatır. Classroom ise sınıfın adıdır.
04Kartın günü gerçek günle aynı mı olmalı?
Hayır. Bu alıştırmada kartta verilen güne göre cevap ver. Gerçek takvimden farklı bir örnek olabilir.
05Bu test konuşmamı ölçüyor mu?
Hayır. Burada kısa yazılı sözlerin anlamını seçiyorsun. Konuşma ve dinleme ayrıca çalışılmalıdır.
BİLGİYİ UYGULA
Alıştırma alanı
Şimdi öğrendiğini dene
Kısa testi çöz; her seçenekteki açıklamayla doğru yöntemi pekiştir.
Teste başlaKAYNAK NOTU
Başvuru noktaları
Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.
- MEB 2. Sınıf İngilizce — School Life tema kapsamıKaynağı aç
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
- MEB 2. sınıf İngilizce altı temalı katalogKaynağı aç
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
- TTKB İngilizce programlarında kademeli güncelleme duyurusuKaynağı aç
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı
KURUMSAL EDİTÖR
Eğitir Editörlüğü
İçerik sahibi ve yayımlayanİçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.
Editörlük politikamızı inceleŞİMDİ SEN DENE
Bir soruyu birlikte deneyelim mi?
Hazırsan bir çalışma seç. Takıldığın soruda açıklamaya bak; istersen bu dersin ilgili bölümüne dönüp yeniden dene.
2. Sınıf İngilizce School Life — Tanı ve Seç
10 soru · karma
2. Sınıf İngilizce School Life — Oku ve Ayır
10 soru · karma
2. Sınıf İngilizce School Life — Birlikte Kullan
10 soru · karma