Kartlar hazırlanıyor.
Kendi hızında ilerle. İstediğin bölüme yeniden dönebilirsin.
BİRLİKTE BAŞLAYALIM
Bugün neye bakacağız?
2. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu, öğrencinin bilgiyi yalnız ezberlemesini değil, günlük bir durumda kullanmasını amaçlar. evin temel bölümlerini ve eşyalarını İngilizce söyleme Bu anlatımda kısa ve açık cümleler kullanılır; kavramlar somut örneklerle ilişkilendirilir. Öğrenci önce doğru örneği fark eder, sonra kendi seçimini gerekçelendirir ve öğrendiğini yeni bir duruma aktarır. Metin, tarayıcının Türkçe ve İngilizce Web Speech sesleriyle kesintisiz okunabilecek sade düz yazı biçimindedir.
BU DERSİN KAZANIMLARI
Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?
- KitchenKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-K06-01
- BedroomKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-K06-02
- Living RoomKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-K06-03
- BathroomKI-GRADE-2-SINIF-INGILIZCE-K06-04
ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR
2. Sınıf İngilizce Homes and Houses Konu Anlatımı için kısa yol
Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.
2. Sınıf İngilizce Homes and Houses Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?
Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.
2. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?
Bu anlatım 2. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.
2. Sınıf İngilizce Homes and Houses Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?
Bu konuya doğrudan bağlı bir test henüz kalite eşiğini geçmedi. Şimdilik anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamla; doğrulanmış test yayımlandığında bu sayfada görünecek.
2. Sınıf İngilizce Homes and Houses Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?
Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.
KÜÇÜK BİR ADIM
Kitchen
Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.
BİRLİKTE ANLAYALIM
Kitchen bölümünde temel uygulama şudur: Mutfağı “kitchen” diye adlandırır. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin evin temel bölümlerini ve eşyalarını İngilizce söyleme ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
KÜÇÜK BİR ADIM
Bedroom
Örneği incele. Kendi cevabını düşün. Sonunda açıklamayı birlikte kontrol edebilirsin.
BİRLİKTE ANLAYALIM
Bedroom bölümünde temel uygulama şudur: Yatak odasına “bedroom” der. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin evin temel bölümlerini ve eşyalarını İngilizce söyleme ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
KÜÇÜK BİR ADIM
Living Room
BİRLİKTE ANLAYALIM
Living Room bölümünde temel uygulama şudur: Oturma odasını “living room” diye söyler. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin evin temel bölümlerini ve eşyalarını İngilizce söyleme ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
KÜÇÜK BİR ADIM
Bathroom
BİRLİKTE ANLAYALIM
Bathroom bölümünde temel uygulama şudur: Banyoyu “bathroom” sözcüğüyle eşleştirir. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin evin temel bölümlerini ve eşyalarını İngilizce söyleme ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
SIK SORULANLAR
2. Sınıf İngilizce Homes and Houses Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar
012. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu içinde “Kitchen” neden önemlidir?
2. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu için beklenen doğru uygulama “Mutfağı “kitchen” diye adlandırır” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
022. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu içinde “Bedroom” neden önemlidir?
2. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu için beklenen doğru uygulama “Yatak odasına “bedroom” der” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
032. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu içinde “Living Room” neden önemlidir?
2. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu için beklenen doğru uygulama “Oturma odasını “living room” diye söyler” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
042. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu içinde “Bathroom” neden önemlidir?
2. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu için beklenen doğru uygulama “Banyoyu “bathroom” sözcüğüyle eşleştirir” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
052. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu en kolay nasıl tekrar edilir?
2. sınıf İngilizce dersindeki Homes and Houses konusu tekrar edilirken dört bölüm sırayla sesli okunur, her bölüm için bir günlük yaşam örneği söylenir ve ardından iki kısa test çözülür. Yanlış seçenek geri bildirimi okunarak hata nedeni düzeltilir.
BİLGİYİ UYGULA
Alıştırma alanı
Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.
Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.
KAYNAK NOTU
Başvuru noktaları
Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.
- İngilizce Dersi 2. Sınıf Öğretim ProgramıKaynağı aç
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
- İngilizce Dersi 2-8. Sınıflar Öğretim Programı 2025Kaynağı aç
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
KURUMSAL EDİTÖR
Eğitir Editörlüğü
İçerik sahibi ve yayımlayanİçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.
Editörlük politikamızı inceleDOĞRULANMIŞ KONU TESTİ
Bu konuya bağlı test henüz yayıma hazır değil.
Kalite ve açıklamalı geri bildirim kontrollerini geçmeyen bir testi bağlantı olarak göstermiyoruz. Bu sırada anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.