Kartlar hazırlanıyor.
Kendi hızında ilerle. İstediğin bölüme yeniden dönebilirsin.
BİRLİKTE BAŞLAYALIM
Bugün neye bakacağız?
3. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu, öğrencinin bilgiyi yalnız ezberlemesini değil, günlük bir durumda kullanmasını amaçlar. ülke, doğa, hayvan ve hava durumuna ilişkin kısa ifadeler kullanma Bu anlatımda kısa ve açık cümleler kullanılır; kavramlar somut örneklerle ilişkilendirilir. Öğrenci önce doğru örneği fark eder, sonra kendi seçimini gerekçelendirir ve öğrendiğini yeni bir duruma aktarır. Metin, tarayıcının Türkçe ve İngilizce Web Speech sesleriyle kesintisiz okunabilecek sade düz yazı biçimindedir.
BU DERSİN KAZANIMLARI
Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?
- CountryKI-GRADE-3-SINIF-INGILIZCE-K08-01
- WeatherKI-GRADE-3-SINIF-INGILIZCE-K08-02
- Animal HabitatKI-GRADE-3-SINIF-INGILIZCE-K08-03
- Nature CareKI-GRADE-3-SINIF-INGILIZCE-K08-04
ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR
3. Sınıf İngilizce World, Nature and Weather Konu Anlatımı için kısa yol
Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.
3. Sınıf İngilizce World, Nature and Weather Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?
Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.
3. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?
Bu anlatım 3. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.
3. Sınıf İngilizce World, Nature and Weather Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?
Bu konuya doğrudan bağlı bir test henüz kalite eşiğini geçmedi. Şimdilik anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamla; doğrulanmış test yayımlandığında bu sayfada görünecek.
3. Sınıf İngilizce World, Nature and Weather Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?
Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.
KEŞİF KARTI
Country
Çözerken kullandığın yolu düşün. Yanlış yaptığında açıklamaya bakıp yeniden dene.
BİRLİKTE ANLAYALIM
Country bölümünde temel uygulama şudur: “I am from Türkiye.” diyerek ülkesini söyler. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin ülke, doğa, hayvan ve hava durumuna ilişkin kısa ifadeler kullanma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
KEŞİF KARTI
Weather
Çözerken kullandığın yolu düşün. Yanlış yaptığında açıklamaya bakıp yeniden dene.
BİRLİKTE ANLAYALIM
Weather bölümünde temel uygulama şudur: “It is rainy today.” cümlesini kullanır. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin ülke, doğa, hayvan ve hava durumuna ilişkin kısa ifadeler kullanma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
KEŞİF KARTI
Animal Habitat
BİRLİKTE ANLAYALIM
Animal Habitat bölümünde temel uygulama şudur: “Fish live in water.” bilgisini ifade eder. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin ülke, doğa, hayvan ve hava durumuna ilişkin kısa ifadeler kullanma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
KEŞİF KARTI
Nature Care
BİRLİKTE ANLAYALIM
Nature Care bölümünde temel uygulama şudur: “We protect trees.” diyerek sorumluluk anlatır. Öğrenci bu adımı önce verilen örnekte bulur, ardından benzer bir durumda kendi sözüyle açıklar. Seçim yaparken sorunun istediği ayrıntıya odaklanır ve ilgisiz seçenekleri eler. Uygulamanın sonunda davranışın ya da bilginin ülke, doğa, hayvan ve hava durumuna ilişkin kısa ifadeler kullanma ile nasıl bağlantı kurduğu yeniden değerlendirilir. Böylece yalnız doğru cevaba değil, doğru cevabın nedenine de ulaşılır.
SIK SORULANLAR
3. Sınıf İngilizce World, Nature and Weather Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar
013. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu içinde “Country” neden önemlidir?
3. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu için beklenen doğru uygulama ““I am from Türkiye.” diyerek ülkesini söyler” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
023. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu içinde “Weather” neden önemlidir?
3. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu için beklenen doğru uygulama ““It is rainy today.” cümlesini kullanır” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
033. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu içinde “Animal Habitat” neden önemlidir?
3. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu için beklenen doğru uygulama ““Fish live in water.” bilgisini ifade eder” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
043. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu içinde “Nature Care” neden önemlidir?
3. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu için beklenen doğru uygulama ““We protect trees.” diyerek sorumluluk anlatır” biçimindedir. Bu uygulama, öğrencinin bilgiyi günlük yaşamda güvenli, anlamlı ve gerekçeli biçimde kullanmasına yardım eder.
053. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu en kolay nasıl tekrar edilir?
3. sınıf İngilizce dersindeki World, Nature and Weather konusu tekrar edilirken dört bölüm sırayla sesli okunur, her bölüm için bir günlük yaşam örneği söylenir ve ardından iki kısa test çözülür. Yanlış seçenek geri bildirimi okunarak hata nedeni düzeltilir.
BİLGİYİ UYGULA
Alıştırma alanı
Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.
Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.
KAYNAK NOTU
Başvuru noktaları
Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.
- İngilizce Dersi 3. Sınıf Öğretim ProgramıKaynağı aç
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
- İngilizce Dersi 2-8. Sınıflar Öğretim Programı 2025Kaynağı aç
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
KURUMSAL EDİTÖR
Eğitir Editörlüğü
İçerik sahibi ve yayımlayanİçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.
Editörlük politikamızı inceleDOĞRULANMIŞ KONU TESTİ
Bu konuya bağlı test henüz yayıma hazır değil.
Kalite ve açıklamalı geri bildirim kontrollerini geçmeyen bir testi bağlantı olarak göstermiyoruz. Bu sırada anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.