7. SıNıF İNGILIZCE

7. Sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities Konu Anlatımı

Family Life, Home and Responsibilities konusunun dört temel kavramını açıklamalar, örnekler ve çözümlü testlerle öğren.

• Sınıf7. Sınıf
  • Dersİngilizce
  • Anlatım4 bölüm
  • Okuma5 dk
  • Son kontrol30.08.2026
Yayın bilgisi ve editör

ÖNCE ŞUNU NETLEŞTİRELİM

7. Sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities Konu Anlatımı nasıl daha sağlam öğrenilir?

7. sınıf İngilizce dersindeki Family Life, Home and Responsibilities konusu, bilgiyi yalnız ezberlemek yerine kavram, açıklama ve örnek arasında bağ kurmayı gerektirir. Bu ders metni dört temel kazanımı sade bir sırayla ele alır. Her bölümde önce kavramın sınırı açıklanır, ardından günlük yaşamdan ya da uygun bir metinden örnek verilir. Metin düz yapıda hazırlandığı için Web Speech ile sesli okunabilir. Çalışırken örneği kendi cümlenle yeniden ifade etmek ve bölüm sonrasında kısa bir karşılaştırma yapmak kalıcı öğrenmeyi destekler.

BU DERSİN KAZANIMLARI

Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?

• Household responsibility kavramını açıklarKI-GRADE-7-SINIF-INGILIZCE-T04-01
  • Past habit kavramını açıklarKI-GRADE-7-SINIF-INGILIZCE-T04-02
  • Making a suggestion kavramını açıklarKI-GRADE-7-SINIF-INGILIZCE-T04-03
  • Agreeing on a plan kavramını açıklarKI-GRADE-7-SINIF-INGILIZCE-T04-04

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR

7. Sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities Konu Anlatımı için kısa yol

Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.

7. Sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?

Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.

7. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?

Bu anlatım 7. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.

7. Sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?

Bu konuya doğrudan bağlı bir test henüz kalite eşiğini geçmedi. Şimdilik anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamla; doğrulanmış test yayımlandığında bu sayfada görünecek.

7. Sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?

Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.

AYRINTILI ANLATIM

1. Kazanım: Household responsibility

DERİN AÇIKLAMA

7. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusu içinde Household responsibility temel bir odaktır. Aile üyelerinin ev yaşamını sürdürmek için düzenli paylaştığı görevi İngilizce ifade etmedir. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. We take turns washing the dishes after dinner. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

2. Kazanım: Past habit

DERİN AÇIKLAMA

7. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusu içinde Past habit temel bir odaktır. Geçmişte düzenli olan fakat şimdi değişmiş bir alışkanlığı used to yapısıyla anlatmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. We used to live in a small flat near the station. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

3. Kazanım: Making a suggestion

DERİN AÇIKLAMA

7. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusu içinde Making a suggestion temel bir odaktır. Ev veya aile planı için should, could veya why don’t we kalıplarıyla öneri sunmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. Why don’t we prepare a weekly chore chart? Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

4. Kazanım: Agreeing on a plan

DERİN AÇIKLAMA

7. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusu içinde Agreeing on a plan temel bir odaktır. Farklı önerileri değerlendirip uygun zaman ve görev paylaşımında anlaşmayı İngilizce anlatmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. That works for me; I can clean the kitchen on Saturday. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

SIK SORULANLAR

7. Sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar

017. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusunda Household responsibility ne anlama gelir?

7. sınıf İngilizce dersindeki Family Life, Home and Responsibilities bağlamında Aile üyelerinin ev yaşamını sürdürmek için düzenli paylaştığı görevi İngilizce ifade etmedir. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: We take turns washing the dishes after dinner.

027. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusunda Past habit ne anlama gelir?

7. sınıf İngilizce dersindeki Family Life, Home and Responsibilities bağlamında Geçmişte düzenli olan fakat şimdi değişmiş bir alışkanlığı used to yapısıyla anlatmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: We used to live in a small flat near the station.

037. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusunda Making a suggestion ne anlama gelir?

7. sınıf İngilizce dersindeki Family Life, Home and Responsibilities bağlamında Ev veya aile planı için should, could veya why don’t we kalıplarıyla öneri sunmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: Why don’t we prepare a weekly chore chart?

047. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusunda Agreeing on a plan ne anlama gelir?

7. sınıf İngilizce dersindeki Family Life, Home and Responsibilities bağlamında Farklı önerileri değerlendirip uygun zaman ve görev paylaşımında anlaşmayı İngilizce anlatmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: That works for me; I can clean the kitchen on Saturday.

057. sınıf İngilizce Family Life, Home and Responsibilities konusu en etkili nasıl tekrar edilir?

7. sınıf İngilizce dersindeki Family Life, Home and Responsibilities için dört kavramı bir tabloya yaz; her kavramın tanımını, ayırt edici ölçütünü ve kendi oluşturduğun yeni örneği karşılaştır. Ardından iki testi çözerek yanlış geri bildirimlerini yeniden oku.

BİLGİYİ UYGULA

Alıştırma alanı

Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.

Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.

KAYNAK NOTU

Başvuru noktaları

Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.

1. İngilizce Dersi 7. Sınıf Öğretim Programı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  2. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İngilizce Dersi Öğretim Programı Kılavuzu

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç

KURUMSAL EDİTÖR

Eğitir Editörlüğü

İçerik sahibi ve yayımlayan

İçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.

Editörlük politikamızı incele

DOĞRULANMIŞ KONU TESTİ

Bu konuya bağlı test henüz yayıma hazır değil.

Kalite ve açıklamalı geri bildirim kontrollerini geçmeyen bir testi bağlantı olarak göstermiyoruz. Bu sırada anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.