6. SıNıF İNGILIZCE

6. Sınıf İngilizce Family Life and Home Konu Anlatımı

Family Life and Home konusunun dört temel kavramını açıklamalar, örnekler ve çözümlü testlerle öğren.

• Sınıf6. Sınıf
  • Dersİngilizce
  • Anlatım4 bölüm
  • Okuma5 dk
  • Son kontrol30.08.2026
Yayın bilgisi ve editör

ÖNCE ŞUNU NETLEŞTİRELİM

6. Sınıf İngilizce Family Life and Home Konu Anlatımı nasıl daha sağlam öğrenilir?

6. sınıf İngilizce dersindeki Family Life and Home konusu, bilgiyi yalnız ezberlemek yerine kavram, açıklama ve örnek arasında bağ kurmayı gerektirir. Bu ders metni dört temel kazanımı sade bir sırayla ele alır. Her bölümde önce kavramın sınırı açıklanır, ardından günlük yaşamdan ya da uygun bir metinden örnek verilir. Metin düz yapıda hazırlandığı için Web Speech ile sesli okunabilir. Çalışırken örneği kendi cümlenle yeniden ifade etmek ve bölüm sonrasında kısa bir karşılaştırma yapmak kalıcı öğrenmeyi destekler.

BU DERSİN KAZANIMLARI

Ders sonunda neyi yapabilir hâle geleceksin?

• Family responsibility kavramını açıklarKI-GRADE-6-SINIF-INGILIZCE-T04-01
  • Present continuous kavramını açıklarKI-GRADE-6-SINIF-INGILIZCE-T04-02
  • Possession kavramını açıklarKI-GRADE-6-SINIF-INGILIZCE-T04-03
  • Comparing homes kavramını açıklarKI-GRADE-6-SINIF-INGILIZCE-T04-04

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI SORULAR

6. Sınıf İngilizce Family Life and Home Konu Anlatımı için kısa yol

Bu kısa cevaplar, konuya nereden başlayacağını ve anlatım ile testleri nasıl sıraya koyacağını netleştirir.

6. Sınıf İngilizce Family Life and Home Konu Anlatımı nedir ve nasıl öğrenilir?

Bu rehber konuyu 4 ayrıntılı bölüm, çözümlü örnekler, sık hatalar ve kısa çalışma adımlarıyla açıklar.

6. Sınıf İngilizce konuları arasında bu ders nerede?

Bu anlatım 6. Sınıf İngilizce öğrenme rotasındadır; üst ders haritasından aynı kapsamdaki konu ve testlere geçebilirsin.

6. Sınıf İngilizce Family Life and Home Konu Anlatımı testi nasıl çözülür?

Bu konuya doğrudan bağlı bir test henüz kalite eşiğini geçmedi. Şimdilik anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamla; doğrulanmış test yayımlandığında bu sayfada görünecek.

6. Sınıf İngilizce Family Life and Home Konu Anlatımı sesli dinlenebilir mi?

Evet. Sayfadaki sesli dinleme aracıyla anlatımı bölüm bölüm takip edebilir, hızını değiştirebilir ve kaldığın cümleden sürdürebilirsin.

AYRINTILI ANLATIM

1. Kazanım: Family responsibility

DERİN AÇIKLAMA

6. sınıf İngilizce Family Life and Home konusu içinde Family responsibility temel bir odaktır. Aile yaşamında düzenli üstlenilen cooking, shopping veya caring gibi görevi İngilizce anlatmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. My brother takes care of our dog after school. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

2. Kazanım: Present continuous

DERİN AÇIKLAMA

6. sınıf İngilizce Family Life and Home konusu içinde Present continuous temel bir odaktır. Konuşma anında devam eden eylemi am, is veya are ile fiilin ing biçimini kullanarak anlatmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. My parents are preparing dinner now. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

3. Kazanım: Possession

DERİN AÇIKLAMA

6. sınıf İngilizce Family Life and Home konusu içinde Possession temel bir odaktır. Bir varlığın kime ait olduğunu possessive adjective, possessive pronoun veya apostrophe s ile göstermedir. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. This laptop is hers, but that tablet is Ali’s. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

AYRINTILI ANLATIM

4. Kazanım: Comparing homes

DERİN AÇIKLAMA

6. sınıf İngilizce Family Life and Home konusu içinde Comparing homes temel bir odaktır. İki ev veya odayı bigger, quieter ve more comfortable gibi karşılaştırma yapılarıyla anlatmadır. Bu tanımı tek başına ezberlemek yeterli değildir; kavramın hangi durumda kullanıldığını da görmek gerekir. Our new kitchen is brighter than the old one. Örnekteki belirleyici ayrıntıları bul, bu ayrıntıları tanımdaki ölçütlerle eşleştir ve kararını kendi cümlenle gerekçelendir. Benzer görünen kavramları ayırırken önce amaç, sonra bağlam ve son olarak ortaya çıkan sonucu incele. Bu düzenli kontrol, yanlış seçeneğin neden uygun olmadığını açıklamayı ve bilgiyi yeni bir duruma aktarmayı kolaylaştırır.

SIK SORULANLAR

6. Sınıf İngilizce Family Life and Home Konu Anlatımı hakkında kısa yanıtlar

016. sınıf İngilizce Family Life and Home konusunda Family responsibility ne anlama gelir?

6. sınıf İngilizce dersindeki Family Life and Home bağlamında Aile yaşamında düzenli üstlenilen cooking, shopping veya caring gibi görevi İngilizce anlatmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: My brother takes care of our dog after school.

026. sınıf İngilizce Family Life and Home konusunda Present continuous ne anlama gelir?

6. sınıf İngilizce dersindeki Family Life and Home bağlamında Konuşma anında devam eden eylemi am, is veya are ile fiilin ing biçimini kullanarak anlatmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: My parents are preparing dinner now.

036. sınıf İngilizce Family Life and Home konusunda Possession ne anlama gelir?

6. sınıf İngilizce dersindeki Family Life and Home bağlamında Bir varlığın kime ait olduğunu possessive adjective, possessive pronoun veya apostrophe s ile göstermedir. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: This laptop is hers, but that tablet is Ali’s.

046. sınıf İngilizce Family Life and Home konusunda Comparing homes ne anlama gelir?

6. sınıf İngilizce dersindeki Family Life and Home bağlamında İki ev veya odayı bigger, quieter ve more comfortable gibi karşılaştırma yapılarıyla anlatmadır. Konuyu çalışırken şu örnek yol gösterir: Our new kitchen is brighter than the old one.

056. sınıf İngilizce Family Life and Home konusu en etkili nasıl tekrar edilir?

6. sınıf İngilizce dersindeki Family Life and Home için dört kavramı bir tabloya yaz; her kavramın tanımını, ayırt edici ölçütünü ve kendi oluşturduğun yeni örneği karşılaştır. Ardından iki testi çözerek yanlış geri bildirimlerini yeniden oku.

BİLGİYİ UYGULA

Alıştırma alanı

Bu alıştırma bağlantısı henüz hazır değil.

Bu dersin açılabilir konu testleri arasında bu bağlantı yer almıyor. Şimdilik dersteki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.

KAYNAK NOTU

Başvuru noktaları

Bu listede yalnızca içerik verisinde açıkça belirtilen kaynaklar gösterilir.

1. İngilizce Dersi 6. Sınıf Öğretim Programı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç
  2. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İngilizce Dersi Öğretim Programı Kılavuzu

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Kaynağı aç

KURUMSAL EDİTÖR

Eğitir Editörlüğü

İçerik sahibi ve yayımlayan

İçerik ilkeleri, düzeltme yaklaşımı ve güncelleme ölçütleri kurumsal editörlük politikasında açıklanır.

Editörlük politikamızı incele

DOĞRULANMIŞ KONU TESTİ

Bu konuya bağlı test henüz yayıma hazır değil.

Kalite ve açıklamalı geri bildirim kontrollerini geçmeyen bir testi bağlantı olarak göstermiyoruz. Bu sırada anlatımdaki örnekleri ve alıştırma adımlarını tamamlayabilirsin.